Як пофарбувати яйця цибулевим лушпинням: найбезпечніший спосіб зробити крашанки

Великдень – це час радості, традицій і красивих великодніх яєць. Якщо ви хочете створити унікальні та натуральні прикраси, фарбування яєць з використанням лушпиння від цибулі стане чудовим варіантом. Ми розповімо вам, як приготувати фарбувальний розчин і пофарбувати яйця за допомогою цього простого, але ефективного способу.

Підготовка лушпиння від цибулі

Першим кроком є збір і підготовка лушпиння від цибулі. Для цього візьміть червоне або жовте лушпиння від цибулі, відокремте його від цибулі та промийте під проточною водою, щоб видалити залишки соку та бруду. Після цього висушіть лушпиння на повітрі або за допомогою паперових рушників.

Варіння фарбувального розчину

Потім помістіть лушпиння в каструлю і залийте водою так, щоб вона повністю покрила лушпиння. Поставте каструлю на плиту і доведіть воду до кипіння. Після закипання зменшіть вогонь і дайте відвару покипіти ще приблизно 15-20 хвилин. Це дасть змогу колірним пігментам відокремитися від лушпиння і розчинитися у воді.

Проціджування розчину

Після варіння відвару з лушпинням остудіть його і процідіть через сито або марлю, щоб відокремити відвар від лушпиння. Ви отримаєте насичений фарбувальний розчин, готовий для фарбування яєць.

Підготовка яєць до фарбування

Під час варіння розчину ви можете приготувати яйця. Для цього відваріть їх у звичайній воді до готовності. Після цього остудіть яйця до кімнатної температури і злегка обсушіть їх серветкою або рушником.

Фарбування яєць

Тепер, коли у вас є готовий фарбувальний розчин і підготовлені яйця, занурте яйця в розчин із лушпинням. Зазвичай для досягнення насиченого кольору яйця залишають у розчині від 15 хвилин до години, залежно від бажаної інтенсивності забарвлення. Пам'ятайте, що чим довше яйця перебуватимуть у розчині, тим насиченішим буде колір.

Фіксація кольору

Після того як яйця отримали бажаний відтінок, їх слід акуратно вийняти з розчину і залишити висохнути на повітрі. За бажання ви можете злегка полірувати яйця олією для надання їм блиску та додаткового захисту кольору.

Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment